HOTELARZE POZDRAWIAJĄ Z ZAJĘĆ PRAKTYCZNYCH
Czytaj więcej!ZAJĘCIA PRAKTYCZNE - POTRAWY SPORZĄDZANE NA BAZIE MĄKI
Czytaj więcej!AKCJA „ADOPTUJĘ JABŁONKĘ”
Czytaj więcej!ZAJĘCIA PRAKTYCZNE KUCHARZY Z KLASY 2A W RESTAURACJI SZAFRAN
Czytaj więcej!PRAKTYKI KLASY IIA W RESTAURACJI SZAFRAN
Czytaj więcej!KLASA 1A POZDRAWIA WAKACYJNIE NA OSTATNICH SŁODKICH PRAKTYKACH W TYM ROKU
Czytaj więcej!KLASA IE ŻYCZY WSZYSTKIM MIŁYCH I SŁODKICH WAKACJI
Czytaj więcej!ZWIEDZANIE PRALNI HOTELOWEJ
Uczniowie klasy 3a -pracownik pomocniczy obsługi hotelowej - mieli okazję odwiedzić pralnię hotelową znajdującą się na teranie Wojskowych Zakładów Lotniczych nr 2 w Bydgoszczy. Po pralni oprowadzała nas Pani Beata Plucińska, pokazując nam pralki o różnym stopniu załadunku 15, 17 i 40 kg, suszarki mechaniczne (mokry wsad) 10 i 30 kg, sposoby czyszczenia filtrów, usuwania plam zarówno z bielizny pościelowej jak i stołowej. Uczniowie mieli również okazję przepuścić pościel przez maglownicę. Wycieczka była bardzo ciekawa i pouczająca. Uczniowie zdobyli nowe umiejętności i doświadczenia zawodowe.
OGÓLNOPOLSKIE GASTRO WARSZTATY POD HASŁEM " ŚNIADANIE NA TRAWIE"
W dniu 19 maja 2023 roku uczniowie klasy 3b - w zawodzie kucharz mieli okazję uczestniczyć w Ogólnopolskich Gastro Warsztatach pod hasłem " Śniadanie na trawie" zorganizowanych przez Zespół Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich w Bydgoszczy. Mogli uczestniczyć w oczyszczaniu i rozbiorze dzika, a następnie wykonać proste wędliny. Pod okiem Pana Dawida Gotowalskiego - obsługiwali ekspres i przygotowywali świetną kawę. Mogli również zobaczyć etapy produkcji masła i serów. Po zakończeniu części warsztatowej uczestniczyli w wspólnym spożywaniu przygotowanych wyrobów i części integracyjnej. Każdy uczestnik otrzymał dyplom.
Czytaj więcej!