ZAJĘCIA PRAKTYCZNE – CUKIERNIK
Cukiernicy klasy 2a poczuli smak świeżych owoców dlatego sporządziliśmy roladę biszkoptową z malinami i kremem malinowym oraz deser z malinami i serkiem mascarpone!!!
Czytaj więcej!ZAJĘCIA PRAKTYCZNE - CUKIERNIK
Cukiernicy klasy 2a nie marnowali czasu bardzo prężnie działającą ucząc się przekładania różnych ciast. Wykonali ciasto "Fiona" - biszkoptowe z musem owocowym, delicjami, pianka śmietankową oraz galaretką i owocami. Na koniec sporządzili babkę trójniak z polewą czekoladową. Najlepsza czynność kończąca każde zajęcia to ocena organoleptyczna!!!
Czytaj więcej!ZAJĘCIA PRAKTYCZNE - CUKIERNIK
Sporządzenie wyśmienitego sernika jest nie lada gratką, ale Cukiernikom z 2a udało się sporządzić coś wspaniałego. Sernik biało-czarny wyszedł wyśmienity!!!
Czytaj więcej!PRZYGOTOWANIA DO EGZAMINÓW ZAWODOWYCH -PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ
W dniu 12 maja uczniowie w zawodzie: pracownik pomocniczy obsługi hotelowej z klasy 3 a - w ramach praktyk zawodowych - udali się do Kujawsko-Pomorskiego Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego Nr 1 im. L. Braille'a w Bydgoszczy, w którym znajduje się Ośrodek Egzaminacyjny dla Hotelarzy.
PRZYGOTOWANIA DO EGZAMINÓW ZAWODOWYCH -KUCHARZE
Kucharze z klasy 3b, bardzo intensywnie przygotowują się do egzaminu zawodowego, który czeka ich na początku czerwca. Trzymamy kciuki!!!
Czytaj więcej!KUCHARZE Z KLASY 3B MOGLI ZAPREZENTOWAĆ SWOJE UMIEJĘTNOŚCI ZAWODOWE W TRAKCIE EGZAMINÓW PRÓBNYCH
Kunszt pracy przedstawiamy na krótkiej fotorelacji.
Czytaj więcej!KUCHARZE Z KLASY 3B NA ZAJĘCIACH PRAKTYCZNYCH WYKONALI FONDANT CZEKOLADOWY
Uczniowie kierunku kucharz na zajęciach praktycznych nabyli umiejętności przygotowania deserów świata. Wykonali i podali fondant czekoladowy.
Zapraszamy na słodką fotorelację
UCZNIOWIE KLASY 3A - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ - SZYKUJĄ SIĘ DO PRÓBNEGO EGZAMINU ZAWODOWEGO
Czytaj więcej!UCZNIOWIE KLASY 3B NA ZAJĘCIACH PRAKTYCZNYCH W RESTAURACJI "SZAFRAN"
Czytaj więcej!ZAJĘCIA PRAKTYCZNE – CUKIERNICY TŁUSTY CZWARTEK
Tłusty Czwartek uczniowie kl. 2 cukierniczej uczyli się sporządzać tradycyjne pączki z konfiturą z płatków róży oraz pączków na basie serków homogenizowanych. Wszytko wyszło wyśmienicie!!!.
Czytaj więcej!