ZAJĘCIA PRAKTYCZNE – CUKIERNIK

Cukiernicy klasy 2a poczuli smak świeżych owoców dlatego sporządziliśmy roladę biszkoptową z malinami i kremem malinowym oraz deser z malinami i serkiem mascarpone!!!

Czytaj więcej!

ZAJĘCIA PRAKTYCZNE - CUKIERNIK

Cukiernicy klasy 2a nie marnowali czasu bardzo prężnie działającą ucząc się przekładania różnych ciast. Wykonali ciasto "Fiona" - biszkoptowe z musem owocowym, delicjami, pianka śmietankową oraz galaretką i owocami. Na koniec sporządzili babkę trójniak z polewą czekoladową. Najlepsza czynność kończąca każde zajęcia to ocena organoleptyczna!!!

Czytaj więcej!

ZAJĘCIA PRAKTYCZNE - CUKIERNIK

Sporządzenie wyśmienitego sernika jest nie lada gratką, ale Cukiernikom z 2a udało się sporządzić coś wspaniałego. Sernik biało-czarny wyszedł wyśmienity!!!

Czytaj więcej!

PRZYGOTOWANIA DO EGZAMINÓW ZAWODOWYCH -PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ

W dniu 12 maja uczniowie w zawodzie: pracownik pomocniczy obsługi hotelowej z klasy 3 a - w ramach praktyk zawodowych - udali się do Kujawsko-Pomorskiego Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego Nr 1 im. L. Braille'a w Bydgoszczy, w którym znajduje się Ośrodek Egzaminacyjny dla Hotelarzy.

Czytaj więcej!

PRZYGOTOWANIA DO EGZAMINÓW ZAWODOWYCH -KUCHARZE

Kucharze z klasy 3b, bardzo intensywnie przygotowują się do egzaminu zawodowego, który czeka ich na początku czerwca. Trzymamy kciuki!!!

Czytaj więcej!

KUCHARZE Z KLASY 3B MOGLI ZAPREZENTOWAĆ SWOJE UMIEJĘTNOŚCI ZAWODOWE W TRAKCIE EGZAMINÓW PRÓBNYCH

Kunszt pracy przedstawiamy na krótkiej fotorelacji.

Czytaj więcej!

KUCHARZE Z KLASY 3B NA ZAJĘCIACH PRAKTYCZNYCH WYKONALI FONDANT CZEKOLADOWY

Uczniowie kierunku kucharz na zajęciach praktycznych nabyli umiejętności przygotowania deserów świata. Wykonali i podali fondant czekoladowy.
Zapraszamy na słodką fotorelację

Czytaj więcej!

UCZNIOWIE KLASY 3A - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ - SZYKUJĄ SIĘ DO PRÓBNEGO EGZAMINU ZAWODOWEGO

Czytaj więcej!

UCZNIOWIE KLASY 3B NA ZAJĘCIACH PRAKTYCZNYCH W RESTAURACJI "SZAFRAN"

Czytaj więcej!

ZAJĘCIA PRAKTYCZNE – CUKIERNICY TŁUSTY CZWARTEK

Tłusty Czwartek uczniowie kl. 2 cukierniczej uczyli się sporządzać tradycyjne pączki z konfiturą z płatków róży oraz pączków na basie serków homogenizowanych. Wszytko wyszło wyśmienicie!!!.

Czytaj więcej!