PRZYGOTOWANIA DO EGZAMINÓW ZAWODOWYCH -KUCHARZE

Kucharze z klasy 3b, bardzo intensywnie przygotowują się do egzaminu zawodowego, który czeka ich na początku czerwca. Trzymamy kciuki!!!

Czytaj więcej!

KUCHARZE Z KLASY 3B MOGLI ZAPREZENTOWAĆ SWOJE UMIEJĘTNOŚCI ZAWODOWE W TRAKCIE EGZAMINÓW PRÓBNYCH

Kunszt pracy przedstawiamy na krótkiej fotorelacji.

Czytaj więcej!

KUCHARZE Z KLASY 3B NA ZAJĘCIACH PRAKTYCZNYCH WYKONALI FONDANT CZEKOLADOWY

Uczniowie kierunku kucharz na zajęciach praktycznych nabyli umiejętności przygotowania deserów świata. Wykonali i podali fondant czekoladowy.
Zapraszamy na słodką fotorelację

Czytaj więcej!

UCZNIOWIE KLASY 3A - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ - SZYKUJĄ SIĘ DO PRÓBNEGO EGZAMINU ZAWODOWEGO

Czytaj więcej!

UCZNIOWIE KLASY 3B NA ZAJĘCIACH PRAKTYCZNYCH W RESTAURACJI "SZAFRAN"

Czytaj więcej!

ZAJĘCIA PRAKTYCZNE – CUKIERNICY TŁUSTY CZWARTEK

Tłusty Czwartek uczniowie kl. 2 cukierniczej uczyli się sporządzać tradycyjne pączki z konfiturą z płatków róży oraz pączków na basie serków homogenizowanych. Wszytko wyszło wyśmienicie!!!.

Czytaj więcej!

SPORZĄDZANIE CIASTA DROŻDŻOWEGO SMAŻONEGO - RACUCHY W ROLI GŁÓWNEJ.

Uczniowie klasy 2 cukierniczej podjęli pierwsze samodzielne próby dekoracji talerza degustacyjnego.
Inwencja twórcza wzięła górę !!!

Czytaj więcej!

W ZESZŁYM TYGODNIU CUKIERNICY KLASY DRUGIEJ UCZYLI SIĘ SPORZĄDZAĆ CIASTO KRUCHE WYTRAWNE.

Czytaj więcej!

SPORZĄDZANIE CIAST PTYSIOWYCH TO WIELKA SZTUKA!!!

Czytaj więcej!

ZAJĘCIA PRAKTYCZNE – NAUCZANIE INDYWIDUALNE

Praca z uczniem podczas nauczania indywidualnego nie różni się od pracy z uczniem w szkole. Tak samo jest realizowana podstawa programowa tylko w warunkach domowych. Tycjan sporządza zupę serową. Była pewnie bardzo smaczna!!!

Czytaj więcej!