KUCHARZE Z KLASY 3B MOGLI ZAPREZENTOWAĆ SWOJE UMIEJĘTNOŚCI ZAWODOWE W TRAKCIE EGZAMINÓW PRÓBNYCH
Kunszt pracy przedstawiamy na krótkiej fotorelacji.
Czytaj więcej!PRZYZNANO GRANTY OŚWIATOWE NA REALIZACJĘ PROJEKTÓW W 2023R
Czytaj więcej!15 MARCA ŚWIATOWY DZIEŃ KONSUMENTA
Światowy Dzień Konsumenta, znany też, jako Światowy Dzień Praw Konsumenta, obchodzony jest na całym świecie co roku 15 marca. Pierwszy raz Dzień Konsumenta obchodzono na świecie w 1983 r., a w Polsce – w roku 2000.
Czytaj więcej!WARSZTATY KRAWIECKIE
W dniu 14 marca odbyły się w naszej szkole warsztaty krawieckie dla kandydatów do szkoły. Nasi zdolni goście wykonywali zabawne breloki. Wykorzystali kolorowe filce i polar. Wyroby ozdabiali dodatkami krawieckimi.
Czytaj więcej!KUCHARZE Z KLASY 3B NA ZAJĘCIACH PRAKTYCZNYCH WYKONALI FONDANT CZEKOLADOWY
Uczniowie kierunku kucharz na zajęciach praktycznych nabyli umiejętności przygotowania deserów świata. Wykonali i podali fondant czekoladowy.
Zapraszamy na słodką fotorelację
UCZNIOWIE KLASY 3A - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ - SZYKUJĄ SIĘ DO PRÓBNEGO EGZAMINU ZAWODOWEGO
Czytaj więcej!ZAJĘCIA Z IMPROWIZACJI
W poniedziałek, na zajęciach koła teatralnego gościliśmy Panią Jagodę z Miejskiego Centrum Kultury, która przeprowadziła z nami zajęcia z improwizacji. Na początku trochę było dziwnie i ćwiczenia zdawały się trudne, ale po jakimś czasie wczuliśmy się w klimat ćwiczeń i zabawa była świetna. Szkoda, że czas tak szybko minął.
Czytaj więcej!8 MARCA "DZIEŃ KOBIET"
Czytaj więcej!UCZNIOWIE KLASY 3B NA ZAJĘCIACH PRAKTYCZNYCH W RESTAURACJI "SZAFRAN"
Czytaj więcej!SPORZĄDZANIE CIASTA DROŻDŻOWEGO SMAŻONEGO - RACUCHY W ROLI GŁÓWNEJ.
Uczniowie klasy 2 cukierniczej podjęli pierwsze samodzielne próby dekoracji talerza degustacyjnego.
Inwencja twórcza wzięła górę !!!