"FESTIWAL INTEGRACYJNY"

Czytaj więcej!

"WYCIECZKA DO WIĘCBORKA DZIEŃ TRZECI"

Dzisiaj niestety już wyjeżdżamy, po śniadaniu wysłuchaliśmy jeszcze historii Więcborka, poszliśmy na most zakochanych i state grodzisko, a dalej promenadą na cmentarzu żydowski. Tym razem była to lekcja historii.
Po obiedzie czas na pakowanie i do domu... Było super!!!

Czytaj więcej!

"WYCIECZKA SZKOLNA"

Za nami drugi dzień wycieczki. Dziś podziwialiśmy krajeński krajobraz z punktu widokowego, poszliśmy na stary most kolejowy i nad diabelskie jezioro. Po południu podchody i śmieszne zadania, a dzień zakończyliśmy ogniskiem. Szkoda, że to ostatni wieczór.

Czytaj więcej!

"WYCIECZKA DO WIĘCBORKA"

Czytaj więcej!

PIKNIK INTEGRACYJNY KLAS 1C I 1E

Czytaj więcej!

DZIEŃ SPORTU

DZIEŃ SPORTU w naszej szkole to już tradycja. Tym razem sportową rywalizację młodzieży zaplanowaliśmy na piątek 26 maja. Impreza odbyła się zgodnie z planem. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć.

Czytaj więcej!

WOJEWÓDZKI KONKURS EKOLOGICZNY ,,DBAMY O WODĘ, CHRONIMY PRZYRODĘ" - ROZSTRZYGNIĘTY!

Czytaj więcej!

OGÓLNOPOLSKIE GASTRO WARSZTATY POD HASŁEM " ŚNIADANIE NA TRAWIE"

W dniu 19 maja 2023 roku uczniowie klasy 3b - w zawodzie kucharz mieli okazję uczestniczyć w Ogólnopolskich Gastro Warsztatach pod hasłem " Śniadanie na trawie" zorganizowanych przez Zespół Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich w Bydgoszczy. Mogli uczestniczyć w oczyszczaniu i rozbiorze dzika, a następnie wykonać proste wędliny. Pod okiem Pana Dawida Gotowalskiego - obsługiwali ekspres i przygotowywali świetną kawę. Mogli również zobaczyć etapy produkcji masła i serów. Po zakończeniu części warsztatowej uczestniczyli w wspólnym spożywaniu przygotowanych wyrobów i części integracyjnej. Każdy uczestnik otrzymał dyplom.

Czytaj więcej!

ZAJĘCIA PRAKTYCZNE – CUKIERNIK

Cukiernicy klasy 2a poczuli smak świeżych owoców dlatego sporządziliśmy roladę biszkoptową z malinami i kremem malinowym oraz deser z malinami i serkiem mascarpone!!!

Czytaj więcej!

ZAJĘCIA PRAKTYCZNE - CUKIERNIK

Cukiernicy klasy 2a nie marnowali czasu bardzo prężnie działającą ucząc się przekładania różnych ciast. Wykonali ciasto "Fiona" - biszkoptowe z musem owocowym, delicjami, pianka śmietankową oraz galaretką i owocami. Na koniec sporządzili babkę trójniak z polewą czekoladową. Najlepsza czynność kończąca każde zajęcia to ocena organoleptyczna!!!

Czytaj więcej!